Ponedjeljak

9,00 – 11,30 Igraonica Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš

Najmlađe generacije kroz igraonice Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš uče o energiji, zašto je ona važna za sve nas i kako svatko od nas, pa i oni najmanji, mogu doprinijeti racionalnom korištenju energije i zaštiti okoliša. Kroz igru, crtanje, bojanje bojanki, izradu maketa vjetrenjača i druge aktivnosti svi dječji vrtići na području Grada Zagreba aktivno sudjeluju u Zagrebačkom energetskom tjednu.

Lokacija: Dječji vrtići Grada Zagreba (206 lokacija)

11,00 – 14,00 Projekt Zdrave oči – energetske uštede

U okviru projekta Zdrave oči – energetske uštede, tvrtka PHILIPS praktičnom primjenom  modernizacije sustava rasvjete u objektu dječjeg vtića prezentira učinkovitu rasvjetu i njezin učinak na uštedu energije te zdravije i ugodnije radno okruženje.  

Lokacija: Dječji vrtić Vjeverica, Ksaverska 14

13,00 – 16,00 Seminar Energetika – perspektiva gospodarskog razvoja

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore održavaju se stručna predavanja na temu perspektive razvoja gospodarstva sa primjenom novih tehnoloških rješenja u domeni energetske arhitekture, primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i trgovanje emisijama CO2 za sektor industrije i srednjeg poduzetništva.

Lokacija: Hrvatska gospodarska komora - Draškovićeva 45, 1. kat, Zagreb

10,00 – 12,00 Tribina  Savjetovanje građana o energetskoj efikasnosti

Primjenom EE mjera u svojim domovima i na radnim mjestima građani mogu znatno doprinijeti smanjenju potrošnje energije te smanjenju emisije stakleničkih plinova. Koje mjere primijeniti, kako ih provesti i koji su očekivani rezultati, sudionicima tribine će kroz niz predavanja prezentirati energetski savjetnici projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj kojeg u Hrvatskoj provode Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Globalnog fonda za okoliš (GEF). Nakon predavanja, zainteresirani građani će kroz razgovor i savjetovanje s energetskim savjetnicima moći dobiti i preporuke koje mjere energetske efikasnosti primjeniti u svom konkretnom slučaju. Uz savjetovanje, građanima će biti podijeljeni i korisni informativno-edukativni materijali (brošure, priručnici i DVD-i) pripremljeni u okviru projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27

10,00 – 18,00 Dani otvorenih vrata – Energetski institut Hrvoje Požar

Energetski institut Hrvoje Požar otvora svoja vrata za stručne posjete grupa učenika, studenata, stručnih udruga i građana. Posjetiteljima se prezentira razvijanje i mogućnosti primjene novih tehnologija, nova rješenja proizvodnje energije uporabom obnovljivih izvora energije te upoznaje sa rekonstrukcijom postojećeg poslovnog objekta sa kojom su postignuti visoki energetski standardi.

Lokacija: Energetski institut Hrvoje Požar – Zagreb, Savska cesta 163